نکات کلیدی در حین برگزاری آزمون وکالت

ساخت وبلاگ

به دلیل برگزاری آزمون وکالت در تاریخ سوم آذرماه 96 برآن شدیم تا نکاتی را قبل از برگزاری این آزمون به عرض داوطلبان گرامی برسانیم.

وقتی آزمون وکالت شروع شد و دفترچه سوالات و پاسخنامه را به شما دادند و اعلام کردند که شروع کنید این نکات را باید کاملا رعایت کنید :

حفظ آرامش در آزمون وکالت چند قسم دارد:

یکی از اقسام حفظ آرامش این است که آرامش روحی در شما باید نهادینه شده باشد و این آرامش نهادینه شده روحی فقط از طریق ایمان و رابطه با خدا به وجود می آید. داوطلبان بی ایمان به خدا یا سست ایمان هر چقدر هم که به لحاظ علمی آماده باشند و در سطح خوبی قرار داشته باشند هرگز این آرامش نهادینه شده را در دلشان ندارند.

یکی دیگر از اقسام آرامش , آرامش ذهنی و روانی است که برخی از داوطلبان از نظر روحی آرامند ولی از نظر روانی و ذهنی و فکری از آرامش کافی برخوردار نیستند و دائم فکرشان مشغول است و دچار حواس پرتی های پشت سر هم و دنباله دار و عدم تمرکز و عدم دقت در حین آزمون میشوند و این ممکن است به دلیل بعضی از مشکلات شخصی یا خانوادگی و یا عدم آمادگی کافی از حیث علمی برای آزمون باشد که فکر آنها را متلاطم و مغشوش کرده است.

یکی دیگر از اقسام آرامش کنترل اوضاع است بعضی از داوطلبان عزیز از هر دو نوع آرامش یعنی آرامش روحی و آرامش روانی برخوردارند اما به دلیل هول شدن و دستپاچگی در زمان شروع آزمون کنترل اوضاع از دستشان خارج میشود و استرس و اضطراب بر آنها غالب شده و همه زحمات یک ساله آنها را بر باد میدهد و در نهایت در آزمون شکست میخورند. در کنار نا امیدی و تنبلی سومین دشمن جدی موفقیت هول شدن و استرس و اضطراب بیش از حد است. قرار نیست که آسمان به زمین بیاید و قرار هم نیست که شما همین فردای پس از آزمون مردود اعلام شوید یا قبول پس هول شدن و استرس برای چیست ؟

 باید کنترل اوضاع آزمون را در دست بگیرید و محکم آن را بچسبید و رها نکنید با توکل به خدا استرستان را باید به صفر برسانید و اضطرابتان را به حداقل ممکن , یک مقدار اضطراب اندک به لحاظ اهمیت آزمون در آینده سازی شما مسلما خواهید داشت که این امریست طبیعی و ایرادی ندارد ولی اگر این اضطراب بیشتر از میزان و درجه حداقلی باشد و زیاد شود کار دستتان خواهد داد و با شکست مواجه خواهید شد. استرس که اصلا نباید داشته باشید چون ریشه و عامل اصلی استرس نوعی ترس است و ترس چهارمین دشمن موفقیت است. با توکل به خدا و اعتماد به نفس و بلندی همت و اراده ترستان را از بین ببرید .

تکنیک ها و فنون تست زنی  : به محض اینکه دفترچه سوالات را باز کردید با نام و یاد خدا پاسخ به سوالات را آغاز کنید 120 دقیقه بیشتر فرصت ندارید و باید زمان را مدیریت کنید 120 تا سوال است یعنی برای پاسخگویی به هر سوال دقیقا 1 دقیقه وقت دارید . اول از سوالات حقوق مدنی شروع کنید سپس باید برای پاسخگویی به هر 120 تست تکنیک های ذیل را اجرا کنید تا به خوبی از پس کار برآیید . مجموعه نکات " قبل از شروع آزمون " 50%  و مجموعه نکات "تکنیک های تست زنی " یا همان در حین آزمون هم 50% قبولی شما را در آزمون وکالت تشکیل میدهند.

تکنیک های تست زنی : تست زنی مسلط و قوی یک هنر و مهارت است و باید حاوی نکات ذیل باشد :

الف- محو سوال شوید : در اولین قدم شما باید آنقدر سوال را دقیق و کلمه به کلمه و عمیق بخوانید که محو آن شوید و کاملا بفهمید یا به عبارت دیگر کاملا درک کنید که سوال از شما چه میخواهد. این کار باید ظرف 20 ثانیه صورت گیرد اگر بیش از این طول بکشد حلقه مدیریت زمان شما مفقود شده و رشته کار از دستتان در خواهد رفت . این فن 25% از مهارت تست زنی شما را تشکیل میدهد.

ب- به هارمونی پاسخها توجه کنید : در هر چهار گزینه یک نظم و ترتیب و هارمونی و چینش خاصی به چشم میخورد یک هماهنگی بین گزینه ها وجود دارد . به این معنی که لغت اول هر گزینه با لغت اول گزینه یا گزینه های دیگر یکسان است مثل :

1) عقد رهن باطل است

2) عقد اجاره فقط منفسخ میشود

3) عقد اجاره هم به تبع عقد صلح صحیح است

4) عقد رهن و صلح صحیح ولی عقد اجاره به دلیل فقدان قصد مشترک باطل است.

در چهار گزینه فوق شما مشاهده میکنید که لغت اول هر چهار گزینه عقد است و این یعنی همان هارمونی و هماهنگی بین گزینه ها , ممکن است فقط سه یا  دو ی لغت اول هر گزینه یکسان باشد و ممکن است هیچ یک از لغات اول هر گزینه یکسان نباشد و لغات آخر هر گزینه با یک یا دو یا سه گزینه دیگر یکسان باشد و ممکن است نه لغت اول دو گزینه و به بالاتر و نه لغت آخر دو گزینه و به بالاتر با هم یکسان نباشند ولی باز هم در ترکیب بندی و ساختمان ادبی کل جمله هر گزینه این هارمونی و هماهنگی به چشم میخورد . غیر ممکن است که سوالی به نوعی این هارمونی و هماهنگی را در خود نداشته باشد اگر اینطور باشد سوال طرح شده یا اشتباه است و یا استاندارد نیست. شما باید هر چهار گزینه را یک بار عمیق بخوانید و به این هماهنگی و هارمونی بین گزینه ها دقت کنید . برای این کار هم فقط 20 ثانیه زمان دارید. این فن 25% از مهارت تست زنی شما را تشکیل میدهد. تا الان 40 ثانیه از زمان 1 دقیقه ای فرصت شما برای هر سوال سپری شده و فقط 20 ثانیه دیگر برای پاسخگویی به آن سوال فرصت دارید. دو تکنیک الف و ب به تنهایی 50% از مهارت تست زنی شما را تشکیل میدهند.

ج- شناسایی گزینه صحیح : و حالا نوبت به شناسایی پاسخ صحیح میرسد. شما باید جواب درست را به شکل ذیل شناسایی کنید :

*** یکی از گزینه ها کاملا پرته. به قول معروف این گزینه اصلا تو باغ نیست یعنی اشتباه بودنش داره داد میزند کاملا فاحش و معلوم است که اشتباه است . به نحوی گذاشتن این گزینه برای     تست , دادن یک آوانس و شانس خوب به داوطلب است . داوطلبانی که این گزینه که من اسمش را گذاشتم گزینه " چی داره میگه ؟ " را به عنوان جواب سوال انتخاب میکنند داوطلبانی هستند که معلوم است تفننی در آزمون شرکت کرده اند و هیچ سرمایه گذاری برای قبولی در آزمون نکرده اند.

*** یکی دیگر از گزینه ها تقریبا شبیه به همان گزینه کاملا پرت است ولی یک مقداری پخته تر از آن گزینه است شناسایی این گزینه به خاطر نزدیک بودنش به گزینه کاملا پرت آسان است.داوطلبانی که قانون را سطحی خوانده اند و یا نکات مجموعه قبل از شروع آزمون را ناقص اجرا کرده یا اصلا اجرا نکرده اند همین گزینه را به عنوان جواب سوال انتخاب میکنند.

*** در اینجا دو گزینه حذف شده و دو گزینه دیگر باقی مانده. این دو گزینه از حیث استدلالی و منطقی کاملا صحیح و نزدیک به هم هستند ولی از حیث مستند قانونی فقط یکی از این دو صحیح میباشد. طراحان سوال با گذاشتن این گزینه که به گزینه انحرافی مشهور است برای شما داوطلبان عزیز تله گذاری میکنند . این گزینه به قدری شبیه به گزینه کامل و صحیح است که تبدیل به بدل آن شده است. به نظر من اگر طراحان سوال چنین گزینه ای را در تست ها قرار نمیدادند اکثر قریب به اتفاق داوطلبان در آزمون وکالت قبول میشدند. همین گزینه است که باعث میشود خیلی ها قبول نشوند. داوطلبانی که از تکنیک تست زنی ضعیفی برخوردارند این گزینه را به عنوان پاسخ صحیح انتخاب میکنند. در اینجاست که همان کتابهای تستی که باید تهیه میکردید و تستهایش را با دقت میزدید تا مهارت تست زنیتان بالا برود به درد شما میخورد .

*** و بالاخره نوبت رسید به جواب درست. گزینه ای کامل همراه با استدلال و استناد قانونی. این گزینه از این جهت جامع که هم استدلال قانونی دارد و هم استناد قانونی و از این جهت مانع است که از موارد اضافی و زائد که هیچ ربطی به جواب سوال ندارد در آن به چشم نمیخورد. به تعبیر من این گزینه یک گزینه " خالص " و " پاک " است. مثل گوشت قرمز خالصی است که همه چربیها و اضافات آن جدا شده است و آماده خوردن است. داوطلبانی که همه نکات قبل از شروع آزمون را به طور کامل و بی عیب و نقص اجرا کرده و همچنین با تمرین فراوان و کار کردن روی کتابهای تست مهارت تست زنی خود را بالا برده اند این گزینه را به عنوان پاسخ صحیح که صحیح هم هست انتخاب میکنند و چنین داوطلبانی در آزمون وکالت بدون شک قبول خواهند شد و ثمره زحمات و تلاش خود را خواهند دید و طعم شیرین آن را خواهند چشید.

شناسایی گزینه صحیح باید ظرف 10 ثانیه صورت پذیرد و این فن 25% از مهارت تست زنی شما را تشکیل خواهد داد.

د- قاطعیت در پاسخ داشته باشید و هر پاسخ را تثبیت کنید : این مرحله آخرین مرحله از مراحل چهارگانه مهارت تست زنی است. در این مرحله داوطلب باید پس از شناسایی گزینه صحیح با قاطعیت و بدون تجدید نظر و بازنگری در سوال آن گزینه را در پاسخنامه پر کند و دیگر راجع به آن سوال هیچ فکری نکند و بلافاصله به سراغ سوال بعدی برود هرگونه بازنگری و تجدید نظر و تجدید عقیده در شناسایی گزینه صحیح کار شما را خراب خواهد کرد و باعث میشود که شما آن گزینه ای را که درست شناسایی کرده بودید از دست بدهید و یکی از آن سه گزینه غلط را انتخاب کنید و همچنین ضربه جبران ناپذیری به مدیریت زمان شما نیز وارد خواهد کرد. برای انجام این کار هم 10 ثانیه فرصت دارید. در اینجا 60 ثانیه زمان شما به اتمام رسید و 25% آخر مهارت تست زنی شما هم کامل شد و به 100% رسید.

سخن پایانی : داوطلبان عزیز اگر بتوانید این دو مجموعه ( نکات قبل از شروع آزمون - نکات در حین جلسه آزمون " مهارت تست زنی " ) را به نحو کامل و بی عیب و نقص و به خوبی از همان ابتدا تا پایان آزمون اجرا کنید قبولی شما در آزمون وکالت قطعی و حتمیست .

 همیشه یادتان باشد قبولی در آزمون وکالت دور از دسترس نیست و واقعیتی نزدیک است.

 

نویسنده: سید محمد رضا حسینی (مدیردوره )


۵ نکته‌ی موثر برای مدیریت زمان...
ما را در سایت ۵ نکته‌ی موثر برای مدیریت زمان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : amin-inst بازدید : 62 تاريخ : يکشنبه 26 آذر 1396 ساعت: 5:15